1/21/2012

Scrisoare deschisă adresată domnului primar al Râmnicului, Romeo Rădulescu

Domnule primar,
Vă rugăm, vă întrebăm, vă propunem!
 
Cerşetoria este un aspect care nu face cinste oraşului nostru. Ştim că persoanele pe caz de boală beneficiază de pensii şi drepturi prevăzute de lege, cu toate facilităţile ce li se cuvin pentru gradul I – II şi III.
De ce li se permite să cerşească? De ce nu sunt verificaţi şi sancţionaţi? Un alt aspect al cerşetoriei este lenea, comoditatea, alcoolul şi ţigarea. Persoane apte de muncă, cu vârste sub 50 de ani, stau cu mâna întinsă spre trecători. O mare parte din aceşti cerşetori recurg la tot felul de trucuri: se schimonosesc, îşi strâmbă picioarele şi mâinile, în mod artistic, pentru a smulge mila trecătorilor! Se impune un control mai riguros din partea autorităţilor!!!
O altă formă de a sta cu mâna întinsă este şomajul şi ajutoarele sociale!! Câte sunt legale şi conform legii? Bănuim că s-au făcut şi abuzuri?!!
Noi, pensionarii cu vechime în câmpul muncii de 30-40 şi 50 de ani ne punem următoarea întrebare: Ce au făcut aceşti oameni pentru ţară? Ce îi îndreptăţeşte să stea cu mâna întinsă şi să ceară? Avem drepturi dar şi îndatoriri!!
Rugăm să se ia măsuri mai severe şi împotriva ghicitului pe stradă de către persoane specializate!
Nu suntem de acord cu omorârea animalelor şi a câinilor vagabonzi. Propunem şi susţinem construirea de adăposturi, eşalonat, în funcţie de bugetul primăriei!
Vă propunem, domnule primar, ca împreună cu Consiliului Municipal să colaboraţi mai strâns cu şcolile din municipiu, în vederea atragerii de cât mai mulţi voluntari!
În curând va sosi primăvara! Să fim pregătiţi ca oraşul Râmnicu Vâlcea să îmbrace o haină nouă! Este datoria noastră de patrioţi să ajutăm să arate cât mai curat, cu multă vegetaţie, pomi, flori, iarbă, etc…
Recunoaştem că în oraşul nostru s-au depus eforturi şi s-au obţinut multe realizări. Propunem amenzi usturătoare pentru cei ce distrug bunul obştesc. Propunem ca şi Poliţia Comunitară şi Jandarmeria să aplice amenzi pentru toate infracţiunile constatate. Propunem amenzi pentru toţi cerşetorii din faţa bisericilor, a cimitirelor şi a lăcaşurilor de cult, unde suntem sufocaţi în timpul pomenilor şi a parastaselor. În alte ţări cerşetoria este eradicată. Poliţia Comunitară să nu se plimbe, să scotocească toate ungherele rău famate, să ia lua măsuri ferme, categorice!
Se impune ca, noi, locuitorii, să fim mai patrioţi, să ne iubim oraşul nostru, îngrijindu-l şi protejându-l. Propunem sprijinul tuturor autorităţilor, precum şi a populaţiei de a face din oraşul nostru o oază de verdeaţă, de curăţenie, de linişte, de eradicare a aspectelor negative.
Sarcina este a noastră a tuturor: nu numai a primarului şi consilierilor! 

Cu stimă,
Anastasia Stroescu


Publicată în "Curierul de Râmnic" din 18 ianuarie, 2012.

No comments:

Post a Comment