8/21/2012

Pensionari! Treziţi-vă din adormire!

Condiţiile noastre de viaţă şi de trai s-au redus în mod simţitor. Medicamentele gratuite nu mai sunt gratuite; la majoritatea se percep sume care acum un an sau doi în urmă nu se percepeau. Condiţiile de internare în spital sunt legate numai de bani. Pacienţii trebuie să cumpere toate cele necesare tratamentului. Birocraţia şi modul de organizare pentru internare îmbolnăvesc mai tare pacienţii, cu stat la cozi şi drumuri multe pentru procurare de acte şi adeverinţe.

Cum este posibil ca o persoană cu boală cronică de inimă să fie programată la cabinetul de cardiologie, la un specialist, peste 3-4 săptămâni. Dacă ai norocul să trăieşti aceste 3-4 săptămâni, în ziua programării trebuie să mai aştepţi câteva ore până îţi vine rândul să intri în cabinet. Ce ne facem cu acest segment de oameni (pensionarii) care sunt pe cale de dispariţie? Gârboviţi, slăbiţi, nepunticioşi şi umiliţi, mai speră la o rază de viaţă în spatele acestor uşi.

De multe ori pensiile se cheltuiesc mai mult de jumătate pe medicamente. Despre pensii arătăm că sunt calculate cu bună ştiinţă în defavoarea pensionarilor de toate categoriile. De ce pensionarilor care au muncit în grupa I şi II nu li s-au acordat drepturile cuvenite la timp? Dragi pensionari, cu flacăra de patriotism din noi, să pornim la luptă pentru a ne câştiga şi recâştiga drepturile. Arma noastră de luptă să fie unirea. Să fim solidari, să fim patrioţi, fermi şi convingători în toate demersurile noastre.

Să facem memorii cât mai multe la Uniunea Naţională a Pensionarilor, arătând starea de fapt pe care o trăim. Să facem memorii la Ministrul Muncii, Guvern şi Preşedinţie, arătând clar cât de mult ne sunt ştirbite pensiile. Să ne pronunţăm cu fermitate în şedinţe, adunări şi conferinţe despre starea jalnică a multor pensionari lipsiţi de hrană şi medicamente. Să rugăm autorităţile să se aplece mai mult asupra noastră, a celor vârsnici. Care este recunoştinţa, faţă de tot ce am creat şi am zidit în această ţară, care este recunoştinţa că noi am crescut copii şi nepoţi care se folosesc de sudoarea, eforturile şi sacrificiile noastre, ale celor care am clădit această ţară, atât de frumoasă?

Uneori, această zestre minunată nu este preţuită de către mulţi tineri din generaţia de azi. Să reînviem cultul faţă de vârstnici aşa cum este respectul în toate ţările din U.E. Să dăm dovadă de patriotism apărând cu sfinţenie tot ce este românesc. Să respingem cu înverşunare pe cârcotaşi, pe bârfitori şi pe oportunişti. Pensionari, treziţi-vă din adormire! Să contribuim la îndreptarea greşelilor făcute faţă de vârstnici. Să arătăm cu mult curaj nedreptăţile în care trăim. Să nu privim cu indiferenţă la cei care ne fură sistematic din drepturile noastre. Unire, pensionari, unire şi zid puternic în jurul drapelului nostru românesc. Omagiu nouă, cât mai suntem în viaţă!

No comments:

Post a Comment