5/30/2017

Domnului Prim-Ministru al României

Subsemnata, Anastasia Stroescu, în numele unui grup de cetățeni pensionari din Râmnicu Vâlcea, vă rog respectuos să aveți bunăvoința de a vă apleca și asupra unor probleme pe care noi le considerăm importante pentru bunul mers al țării.
Deși se tot bate monedă pe economisirea resurselor, constatăm zi de zi că pentru corespondența facturilor și a altor taxe se consumă exagerat hârtie.Eu, spre exemplu, am primit luna trecută de la furnizorul de energie electrică o factură de patru pagini, suma datorată pentru serviciile prestate fiind una 'record', respectiv 2,18 lei. Pe noi, cei care la tinerețe am participat cu entuziasm și dragoste de țară la diverse munci patriotice ce au inclus și plantarea de arbori, ne doare inima să vedem risipa de acum, mai ales că suprafața împădurită a scăzut dramatic în multe zone din țara noastră.

Noi, pensionarii, credem, domnule Prim-Ministru, că dumneavoastră puteți contribui într-o măsură mult mai mare la derularea unor programe educaționale, prin care tinerii să poată participa la activități de plantare a arborilor, de îngrijire și curățire a zonelor și spațiilor verzi.Astfel, copiii și nepoții noștri vor învăța de la o vârstă cât mai fragedă că dragostea de țară, respectul față de înaintași și de natură, se pot manifesta și prin grija permanentă de a nu polua și murdări mediul înconjurător.

Domnule Prim-Ministru, birocrația este un alt rău care macină societatea noastră. Și noi am fost funcționari sau am lucrat cu publicul, dar parcă acum insolența și lipsa de respect din partea unor funcționari au atins un prag pe care eu nu mi-l imaginam. Putem înțelege că în aceste timpuri, în care totul parcă se mișcă amețitor, când hârtiile ne-au invadat viața, funcționarii sunt tot mai solicitați. Ce nu înțelegem, însă, este faptul că noi, pensionarii, merităm gratitudine și respect, căci, așa cum suntem, bolnavi și de multe ori singuri, am fost totuși cei care au contribuit, unii chiar cu prețul vieții, la ridicarea economică, socială și culturală a țării noastre. Dacă România este acum o țară respectată și apreciată în întreaga lume, să știți că este și contribuția noastră.

Nu vrem, domnule Prim-Ministru, ca acum, la bătrânețe, să trăim cu teama zilei de mâine doar pentru că unii dintre confrații noștri s-au bucurat la ceea ce nu li se cuvenea. Aici am în vedere obținerea de bunuri și foloase necuvenite printr-o administrare proastă și distrugerea bunurilor acestei țări (dispariția flotei de pescuit oceanic, distrugerea fără justificare a industriei, tăierea pădurilor, concesionarea bogățiilor naturale etc).

În spiritul dreptății ce vă caracterizează, al corectitudinii și al dreptei măsuri, vă rugăm să aveți grijă ca legile să nu fie blânde pentru cei care și-au bătut joc, pur și simplu, atțt de ei, cât și de țara pentru care s-au jertfit strămoșii noștri.
Aș mai putea să vă aduc la cunoștință și alte aspecte care nu sunt demne de un popor care a scris istorie, dar eu cred că dumneavoastră le cunoașteți mai bine decât mine și am convingerea că veți face tot ceea ce este cu putință pentru ca nepoții și strănepoții să fie mândri de noi.

Cu aleasă prețuire,
Anastasia Stroescu

No comments:

Post a Comment