6/01/2017

NU NE PLACE!

Suntem un grup de pensionari octogenari, vă rugăm, ascultați-ne!

Nu suntem de acord ca mamele cu serviciu bun, cu situație materială deosebită, cu mașini scumpe în curte, să fie plătite ca să nască un copil. Nu suntem de acord ca părinții ce au procreat să beneficieze de un concediu de 2 ani de zile. Cu banii pe care-i primesc mamele pe această perioadă și cu indemnizațiile copiilor se pot face și concedii în stațiuni.

În ce țară se mai bucură mamele de aceste privilegii?

Nu suntem de acord să se plătească însoțitorii. Dacă copiii primesc bani de la stat pentru a-și îngriji părinții, atunci care mai este rostul familiei?

Indemnizațiile de tot felul - handicap, boală, pensie socială etc - reprezintă, în opinia noastră, bani necuveniți. Ne-am specializat în procurarea actelor și a dovezilor că suntem inapți pentru muncă, doar ca să putem beneficia de aceste foloase necuvenite.

Părinții ce primesc bani din indemnizații au ajutoare care să aibă grijă de copii sau să dea o cană de apă bătrânilor și celor bolnavi. Unde sunt mamele care, chiar și cu prțul jertfei soților lor pe câmpul de luptă, și-au îngrijit copiii cu dragoste și devotament, fără nici un fel de sprijin?

Ne întâlnim, din ce în ce mai des, cu cei care refuză locurile de muncă sau muncesc pentru o perioadă scurtă pentru a putea primi, mai apoi, ajutorul de șomaj. Pentru cei care refuză să muncească, propunem să nu mai primească nici un fel de ajutor.

La țară, acolo unde îți asiguri traiul zilnic din munca brațelor, majoritatea primesc indemnizații pentru cine știe ce handicap sau în baza unor pensii sociale. Mai rar întâlnești pensionari cu drepturi depline ori veterani. De aceea, propunem ca măcar de acum încolo guvernanții noștri să nu mai încurajeze nemunca și cerșetoria.

Am scris aceste câteva considerații în speranța că bunul simț natural al românului, dragostea sa de muncă și de țară, grija și respectul pentru sine și pentru cei din jur nu au fost uitate.Simțul patriotic, pe care de multe ori îl apreciem la popoarele din jurul nostru, se manifestă în primul rând prin cultul muncii și respectul pentru valorile și frumusețile lăsate nouă de Creator.

Cu aleasă stimă și respect,
Anastasia Stroescu

No comments:

Post a Comment